Szűrőszoftver/Gyermekvédelem

Szűrőszoftver Gyermekvédelem

Gyermekvédelem

Gyermekeink védelme az egyik legfontosabb feladatunk az online térben is. Ebben segítenek a digitális szülői felügyeleti lehetőségek, amiket az NMHH új, szülőknek szóló kiadványa ismertet. Az útmutatóból kiderül, hogy a legnagyobb mobil operációs rendszerek milyen szülői felügyeleti beállításokat biztosítanak, a felügyelet hogyan terjeszthető ki az applikációkra vagy a gyermek által elérhető streamingoldalak által kínált műsorokra. A kiadvány mellett videók mutatják be lépésről lépésre a szülői felügyelet beállításának menetét Android és iOS-eszközökön.

További informácót https://gyerekaneten.hu/tema/Van_eszkoz_a_kezedben oldalon talál.

Szűrőszoftverek

Az Oláh & Társa Kft. a Norton Family szoftver használatát ajánlja. Természetesen más szoftverek is elérhetőek, amely programok ingyenesek, magyar nyelvűek és könnyen telepíthetőek, emellett felhasználóbarát felületeit bárki könnyedén tudja kezelni. A szoftverek hatékony tartalomszűrő, melynek használatával biztos lehet abban, hogy gyermeke csak helyénvaló üzenetekkel találkozik a világhálón, valamint elkerülheti, hogy internetes zaklatás áldozatává váljon.

Norton Family

A Norton Family programot egy gyors regisztrációt követően innen töltheti le

Telepítési útmutató: 

Videó: Itt nézheti meg.

Ajánljuk még az alábbi ingyenes szoftvereket:

Microsoft Windows Családbiztonsági Beállítások

Google Family link

Gyermeke biztonságos internetezéséhez ajánlott  szülői felügyelet programokkal

  • nyomon követheti, hogy gyermeke melyik weboldalakat keresi fel;
  • letilthat bizonyos weboldalakat;
  • láthatja, hogyan jelenik meg gyermeke bizonyos közösségi oldalakon;
  • értesülhet arról, hogy gyermeke milyen kulcsszavakat használ a keresőben;
  • megelőzheti, hogy gyermeke személyes adatokat adjon meg magáról az interneten;
  • testre szabhatja, hogy gyermeke mennyi időt tölthet internetezéssel;

Gyerek a neten (gyerekaneten.hu)

A gyerekaneten.hu honlap az NMHH által működtetett oldal, ahol a szülők rendszeresen frissített és rendkívül hasznos információkat találnak arról, hogy egyrészt megértsék a fiatalok által használt nyelvezetet, másrészt arról, hogy a digitális térben milyen veszélyekkel találkozhat az egyedül maradó kiskorú gyermeke: hamis profilok használata, zaklatás, csetelés idegenekkel, adatok és fotók meggondolatlan közlése, videojáték függőség, influenszerek hatása, stb.
A honlap elérhetősége:
https://gyerekaneten.hu/

Digitális gyerekvédelem (digitalisgyermekvedelem.hu)

A Digitális Jólét Program (DJP) keretében a szakmai és társadalmi szervezetekkel szorosan együttműködve elkészült Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája, hogy megvédjük gyermekeinket az internet káros tartalmaitól valamint felkészítsük a gyermekeket, szüleiket és tanáraikat a tudatos és értékteremtő internethasználatra.
A honlap elérhetősége:
https://digitalisgyermekvedelem.hu/